Producten


Groot Kabel schapenkaas
We hebben een groot hoofdassortiment, oplopend van jong tot overjarig, rauwmelkse schapenkazen van melkschapenbedrijf Groot Kabel (www.grootkabel.nl). Alle kazen worden gestremd met leb-stremsel. Dit is het meest natuurlijke enzym wat de beste resultaten qua stremming, smaak en opbrengst oplevert.

Door een speciaal procedé blinken hun kazen uit in smeuiigheid. Om makkelijk mee te nemen en langer te bewaren maken zij ook zogenaamde minikaasjes van ongeveer 300 gram met of zonder kruiden waar een waxlaagje omheen zit. Helaas hebben zij een winterdip in de kaasproductie omdat alle schapen tegelijk rond februari lammeren.
Vreugdehoeve schapenkaas
Zij vangen met hun harde kazen de winterdip van Groot Kabel deels op doordat zij bijna jaarrond kleinere groepen laten lammeren (www.devreugdehoeve.nl). Hun kazen zijn gepasteuriseerd en microbieel/vegetarisch gestremd.

Naast harde kazen maken zij ook door hun zelf ontwikkelde half-harde mecorinokaasjes in diverse smaken. En van de vers-producten maken zij heerlijke kefir en haloemie.
Schapenstreek schapenkaas
Wekelijks krijgen we een vers-assortiment van Schapenstreek (www.schapenstreek.nl) wat o.a. bestaat uit fêta, verse ricotta, Friese kaas, zachte kaas, kwark en yoghurt. Op de fêta na is alles gepasteuriseerd en indien nodig met leb-stremsel gestremd.

In de zomer maken zij heerlijk ijs in verschillende smaken. Soms vangen zij met hun harde rauw-melkse kazen deels de winterdip van Groot Kabel ook op, omdat zij regelmatig nogal wisselende lammertijden hebben. Zo proberen we jaarrond toch zoveel mogelijk aanbod en diversiteit te creëren.
Buitenlandse kazen
Door het jaar heen hebben we een wisselend aanbod van allerlei lekkere Italiaanse pecorino’s. Zowel uit Toscane, Sardinië en Sicilië. Meestal verschillende leeftijden, met verschillende kruiden en ook een overheerlijke met echte zomertruffel. Daarnaast Spaanse manchego’s in verschillende leeftijden. En de Franse blauw (Roquefort), wit (camembert) en rood (la Nauc) ontbreken eveneens niet.
 
Vlees van lam en/of schaap
In het kader van “alles van het schaap” proberen we ook regelmatig droge worst en/of vers schapenvlees aan te kunnen bieden. We zijn hierbij afhankelijk van het aanbod op dat moment want het hoofdproduct is melk en niet vlees.
Vachten
De vachten die we aanbieden zijn in Nederland of Duitsland milieuvriendelijk gelooid. De meeste met aluin of taraboon, sommige met mimosa. We hebben niet alleen witte en bruine vachten maar we proberen een wisselend aanbod in gevlekt en gemêleerd te presenteren in verschillende maten. Heerlijk zacht en warm en voor vele toepassingen te gebruiken. Heb je wel eens gedacht aan een vacht in je hangmat, met kamperen in je bed tegen optrekkende kou, in je tuinstoelen of binnen heerlijk op je favoriete stoel, bank of bed.
Sloffen
Het wisselt een beetje wat voor soort sloffen we hebben. We proberen een slof met harde zool, waar je ook mee naar buiten kan, en een slof met zachte zool die zich helemaal naar je voet vormt, aan te bieden.

Alles van gelooide schapenvacht.
Wanten
Naast de voeten worden ook de handen niet vergeten. We hebben verschillende types van gelooide schapenvacht.
Geschoren wol
Voor de spin- en vilt liefhebbers kunnen wij op bestelling vuile geschoren wol van Fries Melkschaap of Groot Heideschaap (Schoonebeekers) verzorgen. Deze zijn meestal wit.
Sokken
Deze 100% wollen sokken worden in Duitsland gemaakt door Hirsch Natur. Heerlijk warm, in allerlei vrolijke kleuren en biologisch gecertificeerd.